PlayStation 5

Već!? Playstation 5 naredne godine dobija redizajn sa velikom promenom

PS5 Pro

Playstation 5 konzola se pojavila krajem prošle godine, praćena ovacijama publike i kritičara zahvaljući novitetima koje je donela u konzolno igranje, što se odrazilo rekordnom prodajom za kratki period.

Dominantost konzole dolazi u jeku nestašice iste, ali izgleda da je Sony već uvideo neku manu, pošto se šuška da se radi na redizajnu petice. Prema izveštaju portala DigiTimes, za drugu polovinu 2022. godine je planiran izlazak redizajnirane Playstation 5 konzole.

Pod redizajnom se misli ne veliku promenu na samom čipsetu konzole, pošto je rečeno da se planira prelazak na potpuno novi AMD-ov procesor, izgrađen na 6nm arhitekturi. Trenutni PS5 procesor, takođe proizvođača AMD, je 7nm sa osam jezgara iz Zen 2 generacije. Prelazak na novu tehnologiju će za PS5 nesumnjivo značiti dosta bolje performanse i značajnu efikasnost u pokretanju sadržaja.

Ako je verovati ovim navodima, koji još uvek nisu potvrđeni, izgleda kao da Sony sa ovim redizajnom planira da dovede model konzole koji bi se mogao nazvati PS5 Pro.

Ono što dosta čudi ovde je tajming između samog dolaska nove generacije i novog modela u istoj. Razmak od svega 2 godine ne deluje kao dovoljno vremena da se originalni model valjano prihvati, pogotovu pošto je nestašica i dalje aktuelna, a njen kraj nije na vidiku.

Svakako, pošto je reč o glasinama ovo moramo uzeti sa rezervom i sačekati da Sony izda zvanično saopštenje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top