PC

Epic ponudio čak 200 miliona dolara kako bi Playstation igre bile Epic Store ekskluzive na PC-u

Dobro je poznato da kompanija Epic Games nudi ogromne svote novca kako bi na PC platformi ponudila ekskluzivni sadržaj kroz svoju prodavnicu. Nedavno smo saznali i koliko je to tačno novca bilo za dobar deo igara, kao za Borderlands 3.

A da li ste znali da neki izdavači nisu želeli da prihvate ponudu Epic Gamesa iako je ona bila izuzetno izdašna? To je bio Sony, koji je kontaktiran od strane ovog giganta kako bi Playstation ekskluzive koje prelaze na PC, poput Days Gone i Horizon Zero Dawn, bile dostupne samo putem Epic Games Store, a ne na Steamu, GOG i drugim platformama.

Kako je otkriveno na sproru između kompanije Apple i Epic Games, Soniju je ponuđeno čak 200 miliona dolara za do 6 Playstation ekskluziva koje bi prešle na PC, ali samo na EGS. Lista igara koje je Epic zahtevao nije otkrivena, ali je navedeno da su slične ponude upućene kompaniji Nintendo, koja ima dosta ekskluziva, kao i Microsoftu.

Ova ponuda je došla pre nego što je Soni objavio Horizon Zero Dawn za računare, i najavio Days Gone takođe, što znači da je Epic Games imao plan da stekne značajnu prednost nad Steamom, ali Soni jednostavno nije video ponudu kao dovoljno primamljivu, iako se radilo o čitavih 200 miliona dolara.

Ironično, Sony je ovog proleća sa novom rundom finansiranja uložio svoj novac u kompaniju Epic Games. Suma je, pogađate, 200 miliona dolara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top