PC

Režiser optužio Capcom za krađu dizajna jednog čudovišta iz Resident Evil Village

Režiser horor filma Frankenštajnova Armija optužuje studio da su neovlašćeno plagirali dizajn jednog stvorenja i iskoristili ga u novom Resident Evil Village-u. Horori spadaju u filmove koji su jeftini za pravljenje, a uvek se isplate i vrate novac. Upravo iz ovog razloga, godišnje izađe ogroman broj ovakvih filmova, a tradicija traje još od 70-ih godina. Nije onda iznenađujuće da su neke ideje već iskorišćenje, a da li je reč o slučajnosti ili prikrivenom plagiranju Capcom-a?

Ričard Raphorst se na LinkedIn-u požalio da je japanska kompanija otela jednu od njegovih kreatura bez ikakve akreditacije. Reč je o stvorenju koje ima propeler aviona umesto glave i ne prestaje da juriša na vas, a srećemo ga u delu sa Hajzenbergom. Raphorst je prema njegovim rečima sam stvorio sva čudovišta iz njegovih filmova, pa iz tog razloga pominje plagiranje i korišćenje bez odobrenja. 

Da li je sve slučajnost ili je Capcom zaista ‘’pozajmio’’ ideje bez dozvole? Pogledajte uporedo slike čudovišta iz filma i igre u nastavku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top