PC

Očekujte više free-to-play igara od kompanije Ubisoft u budućnosti

Možda je mnoge iznenadila najava nove The Division igre, pogotovu iz razloga što će biti potpuno besplatna za igranje, ali to ipak nije nikakva stvar za čuđenje, već se moramo navikavati.

Kompanija Ubisoft je sa nedavnim finansijskim izveštajem proglasila kako će produkcijski fokus sa premijum AAA ostvarenja okrenuti ka besplatnim, popularno zvanim free-to-play, naslovima. Kako navodi direktor, Iv Gimo, neće se raditi o niskobudžetnim ostvarenjima samo zarad sticanja profita, već se ovi besplatni naslovi opisuju kao high-end sa visokim kvalitetom sadržaja. Svaki naslov će generalno biti vezan za postojeće franšize koje francuska kompanija ima iza sebe, ali se u dokumentu ne navodi o kojima će se raditi.

Naravno, to ne znači da se odustaje od AAA ostvarenja, već će Ubisoft nastaviti sa produkcijom ovih igara, ali se trenutno vidi daleko veći potencijal u igrama koje se originalno pojavljuju kao besplatne za igranje, a onda kompanija profit vraća kroz mikrotransakcije.

Promena politike deluje dosta zanimljivo, pogotovu pošto Ubisoft više neće ostati pri planu izdavanja 3-4 naslova na godišnjem nivou. Da li će imati uspeha pokazaće samo vreme, pošto skorašnja besplatna igra Hyper Scape nije imala gotovo nikakvog uspeha i zaboravljena je ubrzo nakon lansiranja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top