PC

U budućnosti možemo očekivati rimejk izdanja igara Crazy Taxi, Virtua Fighter i drugih SEGA naslova

Trend remasterizovanja starijih naslova, ili potpune obrade u vidu rimejka će tek biti u punom zamahu, pošto se sve više developera i izdavača opredeljuje da svoja kultna ostvarenja vrati u izdanju prilagođenom za moderne platforme.

Ovom trendu se pridružuje i japanska kompanija SEGA. U nedavnom finansijskom izveštaju se govorilo o planovima za blisku i dalju budućnost, koji se vezuju za neke nove igre, kao i one starije.

Kako se navodi, SEGA trenutno radi na procesu selekcije igara iz svog kataloga kako bi videla koje od njih su potencijalno dobri kandidati za remaster ili remake izdanje. Ova kompanija ize sebe ima bogatu istoriju zahvaljujući izdavanju naslova poput Crazy Taxi, Jet Set Radio, Virtua Fighter, House of the Dead, Space Channel 5 i brojnih drugih.

U dokumentu su ove igre navedene kao primeri, tako da se ne moraju uzeti bukalno kao igre u razvoju, ali SEGA već radi na House of the Dead rimejku, kao nečemu vezanom za Virtua Fighter. Iskreno, iako je tržište puno remake naslova i onih koji se vezuju za nostalgiju igrača, voleli bismo da vidimo Crazy Taxi Remake.

Vezano za nove igre koje izdaje SEGA, tu je multiplejer pucačina studija Creative Assembly, za koju se navodi da je ogromni projekat sa velikim ambicijama, ali konkrentih detalja nema.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top