PC

Devolver Digital izlazi na berzu

Izdavači indi igara Devolver Digital kao da su nas juče čuli da ih pominjemo i odlučili se na novi poslovni poduhvat. Kompanija planira da otvori svoja vrata za javnost i omogući trećim licima da poseduju procenat biznisa. Devolver je unajmio bankare iz Zeus Capital-a za ovaj proces, što bi moglo da im pomogne na londonskoj berzi.

Procena vrednosti kompanije se kreće oko milijardu funti, a ovome je najviše doprineo simpatični betl rojal Fall Guys: Ultimate Knockout. Mediatonic-ova igra je izašla prošle godine u avgustu, a do kraja meseca je prodato 8.2 miliona primeraka za PC. Izdavač još nije dao komentar povodom ovog biznis poteza, a očekuje se da kompanija postane javna do kraja 2021. godine.

Devolver Digital je od 2009. godine izrastao u respektabilnog izdavača, a gotovo svake godine su izbacili makar jednu indi igru koja je prodata u preko milion primeraka. Kompanija je dokazala da ne morate da budete ogroman izdavač sa milionskim marketing budžetom, već je moguće da preko indi igara (koje rade) zadovoljite najrazličitije tipove igrača. Poslednji hit Loop Hero je prešao 500,000 prodatih kopija samo prve nedelje, a izdavač je odgovoran i za Hotline Miami, Shadow Warrior, Serious Sam, Enter The Gungeon, Katana Zero i druge uspešne indi naslove.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top