PC

Ebay zabranjuje prodaju “igara za odrasle”

Jedna od najvećih onlajn prodavnica eBay je godinama jedno od popularnijih mesta na kome možete kupiti stare i nove video igre. Međutim, nova pravila o uslovima korišćenja usluga će izgleda otežati prodaju igara za odrasle. Nova politika će početi da se primenjuje od 15. juna, a ovo ujedno znači da će dosta igara nestati iz prodavnice.

Situacija ipak nije baš toliko jednostavna. Ne radi se samo o igrama koje u sebi imaju XXX sadržaje. Nova pravila zabranjuju sve igre koje prikazuju nelegalne aktivnosti. Ova zanimljiva odluka može da maksimalno zakoplikuje prodavanje video igara na veb-sajtu. Ogroman broj igara omogućuje igračima da ubijaju čudovišta, vanzemaljce i ljude, što znači da će većina
osetiti posledice ove nove politike.

Prema novim pravilima zabranjena je prodaja artikala za odrasle sa nelegalnim sadržajem, predmeti koji nisu u skladu sa smernicama za ilegalne i eksplicitne sadržaje, seksualno orijentisani materijali i seksualno eksplicitne anime, stripovi, knjige, filmovi, mange itd.
U pravilu izostaje informacija da li su sve 18+ igre zabranjene, što bi još više zakomplikovalo život korisnicima iz različitih zemalja, jer igre nisu rangirane na isti način u svim zemljama.

Predstavnik kompanije je izjavio da žele da sklone sadržaje za odrasle od korisnika koji ne žele da ih vide, tako da možda igre i predmeti neće nestati, već će biti otvoren deo samo za nas ‘’čudake’’.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top