PC

Overwatch 2 donosi ogromne promene u PvP – ostaje samo 1 tank

Najavljeno predstavljanje PvP detalja i gejmpleja za Overwatch 2 odigralo se nedavno i sa sobom je donelo dosta iznenađenja za sve fanove.

Umesto dosadašnjeg 6v6 formata borbi, Overwatch 2 će imati 5v5 sistem, čime se odustaje od ideje da postoje po 2 igrača iz jedne klase u svakom timu. Blizzard je odlučio da se ukloni po jedan tenk, dok su ostala 2 DPS i support karaktera.

Eron Keler, glavni producent iza Overwatch 2 veruje da je ovo promena koja će u pravom smeru odvesti Overwatch 2. Sa ovim “smanjenjem” broja igrača po meču, developeri veruju da igru čine prostijom i zabavnijom za igrače, a ujedno je lakše ispratiti šta se sve događa na mapi.

Što se tiče mapa, dizajn je promenjen kako bi odgovarao 5v5 formatu, pogotovu sa jednim preostalim tenkom. Karakteri koji pripadaju Tank klasi će postati dosta agresivniji, sa moćnijim osobinama kako bi igrač usamljen u svojoj ulozi imao šanse da doprinese nešto, a ne samo da služi kao zid.

Reakcije igrača na najavu 5v5 sistema su mahom negativne, dok postoji deo koji prvo želi da proba novitet pa da onda presudi. Mnogi misle da je ovo korak unazad, pogotovu za kompetitivnu i takmičarsku sferu čije je čvrste temelje postavio prvi Overwatch.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top