Gadgets

Valve navodno radi na prenosivoj Steam konzoli

Steam ume da krije razne tajne o nadolazećim igrama ili budućim planovima koje ima kompanija Valve, ali pre ili kasnije te tajne isplivaju na površinu zahvaljujući neumornim dataminerima.

U najnovijoj beta verziji za Steam klijent otkriveno je da Valve planira lansiranje sopstvene konzole, koje će biti prenosiva. Kreator SteamDB baze, Pavel Djundik, je otkrio postojanje Neptune kontrolera, zajedno sa nazivom SteamPal. Otkriveno je i postojanje opcija kao što su meni za brzi pristup i meni napajanja, uz notifikaciju o praznoj bateriji.

Među otkrivenim funkcijama se ubraja i “avionski režim”, Bluetooth konekcija, kao i opcija za restartovanje i gašenje uređaja, što upućuje na to da se sprema Steam konzola koja će imati karakteristike prenosivosti.

Ubrzo se uključilo još izvora koji su otkrili isto, a na portalu Ars Technica je osvanuo članak u kojem je više izvora navelo da se radi o Steam konzoli koja će biti dosta slična Nintendo Switch uređaju.
Steam prenosiva konzola će navodno imati ekran da dodir, gamepad kontroler i specijalni čip koji će čini sam hardver konzole.

Glasine takođe navode da bi se Steam prenosiva konzola mogla pojaviti još pre kraja ove godine, ali ćemo ipak sačekati da Valve pruži zvaničnu najavu i ostale detalje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top