PC

Horizon Forbidden West – Pogledajte 14 minuta PS5 gejmpleja

Baš kao što je Sony bio najavio, kasno u četvrtak uveče, kako to po tradiciji biva, dobili smo novi State of Play događaj u potpunosti posvećen nadolazećoj avanturi Horizon Forbidden West.

Horizon Forbidden West je najavljen prošle godine kao nastavak na avanturu Horizon Zero Dawn, koja je ostvarila odličan uspeh na Playstation platformama, ali i PC-u. State of Play je doneo mešavinu gejmpleja i sinematika, tako da se može steći ideja o priči koja se nastavlja iz prve igre i problemima sa kojima se Aloj mora susresti.

Ono što se na početku primećuje jeste predivna grafika, koja definitivno pripada next-gen opisu. Gejmplej video prikazuje gotovo svaki element igre, borbe, plivanje, oružja i mašineriju koju opisujemo kao čudovišta. Ponuda je generalno proširena u odnosu na prvu igru, počevši od daleko veće mape koja se širi od (nekada) savezne države Jute do Tihog okeana.

Na svom putovanju po novoj mapi, Aloj će sretati razna plemena,  neka prijateljski nastrojena, a neka spremna za borbu. Međutim, mašine i plemena nisu jedina pretnja u Horizon Forbidden West, pošto crvena pošast polako ubija sav živi svet koji, ponavljamo, grafički izgleda predivno u igri.

Horizon Forbidden West ovoga puta nije dobio datum izlaska, ali se očekuje za Playstation 5 konzole tokom 2021. godine. Naravno, pošto je prvi deo izašao za PC, nadamo se da će i nastavak eventualno poći istim stopama.

Još uvek čekamo na neki masovniji State of Play događaj, u kojem će Soni prikazati teški arsenal igara koje su trenutno u pripremi. Kako reče neko od čelnika, preko 25 igara je u razvoju unutar Playstation Studios grupe.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top