PC

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes zvanično predstavljen, idemo na Bliski istok

Nakon 2 igre koje su ostvarile solidan uspeh, studio Supermassive Games, najpoznatiji po Until Dawn, donosi naredno poglavlje u The Dark Pictures Anthology. Tizer za novu igru je prikazan još pri završetku Little Hope, a zvanični naziv će biti House of Ashes.

Radnja se odigrava na samom početku sukoba američkih trupa sa pobunjenicima na Bliskom istoku, negde oko 2003. godine. Ekipu vojnika predvodi CIA operativac Rejčel King, koju tumači Ešli Tisdejl, a drugi igrivi karakter je irački vojnik Salim Otman, uz koje se nalaze i drugi likovi.
Priča u House of Ashes je bazirana na najstarijoj legendi, barem kada se radi o ostalim igrama iz The Dark Pictures antologije, koja je nastala pre oko 6000 godina. Sve je vezano za događaje davno odigrane, u ovom slučaju za vreme vladavine kralja Mesopotamije Naram-Sina.

dpa-hoa1

Foto: Bandai Namco

Supermassive želi da sa House of Ashes pokrije dva aspekta, sa jedne strane prikazuje obe strane u ratnom sukobu, u kojem su ljudi sami sebi najveća pretnja, a sa druge strane je nešto natprirodno što mora zbližiti vojnike zarad preživljavanja.
To se može primetiti u samom prikazu gejmpleja, gde se odnos vojnika može poljuljati, ali da uvek postoji nastojanje da oni ostanu pri sebi i da nikog ne ostavljaju iza.

Pročitajte još: The Dark Pictures Anthology: Little Hope REVIEW

Srž gejmpleja se ovde ne menja. I dalje je veliki fokus na “efektu leptira”, ogromnoj slobodi izbora igrača, od kojih zavisi ko će preživeti do kraja. Moguće je da svi karakteri ostanu živi, a isto tako je moguće i da niko ne preživi. QTE događaji, u kojima je potrebna brza reakcija igrača, su prisutni, ali sa novinom da podešavanje težine utiče i na njih.
Nova mehanika koja je dodata igri jeste opcija upotrebe baterijske lampe radi bolje preglednosti u mračnim prostorijama, zajedno sa pokretnom kamerom, što znači da više nema fiksiranih.
House of Ashes će sa sobom nositi nekoliko različitih modova igranja. Za početak klasični mod, pa zatim Movie Night opciju za kooperativno igranje koje dozvoljava igranje sa različitim karakterima u grupi.

dpa-hoa2

Foto: Bandai Namco

Uz detalje vezane za treću igru u ovoj antologiji, igračima je prikazan i početni deo igre, zajedno sa uvodnim sinematikom i gejmplejom. Sinematik otkriva kako američki vojnici nakon kratkog sukoba dospevaju u podzemnu grobnicu, gde ih očekuje neka potpuno drugačija pretnja u odnosu na bojevu municiju na površini.

Pročitajte još: The Dark Pictures Anthology: Man of Medan REVIEW

Supermassive je takođe otkrio kako izgleda raditi sa glumcima u jeku pandemije. Selekcija poznatih lica iz filmova je već ustaljena stvar u industriji video igara, ali su se u ovom slučaju glumci radije prihvatili posla pošto je snimanje za video igru dosta lakše u doba pandemije. Kada se radi o snimanju za video igru, pretežna upotreba green screen tehnike dozvoljava veći distancu između radnika i glumaca, da bi se sve to u postprodukciji dovelo na svoje mesto.

dpa-hoa-3

Foto: Bandai Namco

Datum izlaska za The Dark Pictures Anthology: House of Ashes je i dalje nepoznanica, ali svakako očekujemo da se igra pojavi tokom ove godine, čime bi Supermassive Games održao kontinuitet u godišnjem izdavanju ovih antoloških ostvarenja.

Kompletno predstavljanje za House of Ashes možete pogledati u videu ispod, a zajedno sa detaljima o igri možete čuti nešto i o samom razvoju, te selekciji glumaca.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top