PC

Overwatch banovao preko 10,000 Linuks igrača

Prošle nedelje je masa Linuks korisnika dobilo zabranu igranja pucačine sa herojima. Za sada se ne zna da li je ovo greška ili je odluka ipak došla sa vrha. Jedno je sigurno. Obožavatelji drugačijih operativnih sistema moraće da provedu jedno vreme van igre.

Prema objavama na socijalnim mrežama, Blizzard je banovao doslovno sve igrače koji su igrali Overwatch na Linuksu u proteklih nedelju dana. Overwatch banuje varalice tako što traži programe koji rade u pozadini i koji se mešaju u funkcionisanje igre. Neki od softvera koji rade po ovom principu i koji koriste varalice su ejmbotovi, volhakovi, nevidljivost i stara dobra besmrtnost.

Zabuna je verovatno nastala zato što Overwatch ne može sam po sebi da radi na Linuks operativnom sistemu, već igrači koriste emulator pod nazivom WINE (Wine is Not an Emulator) kako bi pokrenuli Windows programe. Ovo je najverovatnije razlog zašto sistem prepoznaje ove programe kao pretnju iako zapravo nema nikakve sumnjivih radnji.

Populacija Overwatch igrača se dosta smanjila u zadnje vreme tako da bi bilo dobro po Blizzard da se ne zameraju igračima, jer je pitanje da li bi pucačina preživela još nekoliko egzodusa igrača.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top