PlayStation 4

PS4 verzija igre Horizon Forbidden West nije uticala na next-gen kvalitet, tvrdi developer

Razvoj igara u jeku tranzicije na novu generaciju konzola je mač sa dve oštrice za brojne developere, pogotovu one koji stoje iza tih konzola. Ako se kreira igra samo za next-gen konzole, onda milioni igrača iz prošle generacije ostaju uskraćeni, a kada se igra razvija za obe generacije onda je tu bojazan da kvalitet neće biti na nivou.

Upravo ovo drugo tišti fanove koji čekaju Horizon Forbidden West, najnovije AAA ostvarenje koje dolazi iz Playstation Studios grupe. Nedavno je prikazano 14 minuta gejmpleja iz ovog naslova, kada se dodatno potvrdilo da će pored Playstation 5 verzije izaći i ona za Playstation 4 konzole.

Pošto PS4  sa sobom nosi 7-8 godina staru tehnologiju, strah da će igra biti ograničenog grafičkog kvaliteta i naprednih mehanika je opravdan, ali to ne treba da brine fanove. Producent iza Horizon Zero Dawn, Matis de Jonge, je u intervjuu za Hardware Zone otkrio da PS4 verzija nije ograničavala viziju za igru.

Developer je naveo da nisu ni obraćali pažnju na ograničenja u hardveru i da su veliki broj odličnih ideja uključili u Forbidden West, tako da će sve igrače na PS4 i PS5 sistemima očekivati jedinstveno iskustvo.

Napomenuto je da će PS5 verzija biti grafički superiornija u odnosu na verziju igre za prošlu generaciju, sa visokim brojem sitnih detalja i sitnih čestica, i bliskosti fotorealizmu, što je za očekivati.

Horizon Forbidden West za sada još uvek nema datum izlaska, ali je lepo znati da publika neće biti uskraćena, bez obzira na hardver.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top