PC

Battlefield 2042 zvanično predstavljen – futurizam, 128 igrača, nema singlplejera

Electronic Arts je konačno, nakon salve procurelih informacija, zvanično predstavio novo izdanje u svom popularnom serijalu pucačina, koje nosi naziv Battlefield 2042, a ne Battlefield 6 kao što se prvobitno očekivalo.

Battlefield 2024 se vraća korenima. To je prva stvar koja se da primetiti na osnovu predstavljanja. Ratovanje u bliskoj budućnosti bilo je ustaljena tematika sve do Battlefield 4, a potom je sa BF 1 i BFV načinjena promena odlaskom u periode Svetskih ratova.

Sa novim Battlefield naslovom stižu ogromne promene za čitav serijal. Limit broja igrača po meču je dupliran sa 64 igrača na 128 igrača, što donosi mape dosta većih razmera podeljene na sektore sa tačkama od interesa. Karakteri u igri će biti bazirani na klasnom sistemu, po uzoru na one iz R6 Siege, pošto će svaki imati svoju priču i svojstveni gedžet, poput senzora za kretanje, oružja za oživljavanje i slično.

Velika dodatna promena je odsustvo singlplejer kampanje, ali to ne znači da kampanje neće biti. već će ona biti u multiplejer maniru. Što se tiče stvari kojih nedostaje, tu spada i Battle Royale mod, na opšte iznenađenje, ali zato postoje modovi koji podsećaju na ovaj stil borbe. Od modova igranja poznati su oni već ustaljeni u serijalu, a očekuju se i novi koji još uvek nisu detaljno prikazani-
Futurizam će biti glavna komponenta gejmpleja i događanja u igri, tako da očekujte neke novitete, poput robotskih pasa i gedžeta u takvom stilu. Šta se takođe uklapa u futurizam jesu tornada koja uzimaju igrače i vozila, peščane oluje i slična dešavanja. 

Dodatne detalje možemo očekivati u nedeljama pred nama, na E3 sajmu gde ćemo videti gejmplej, a još toga će biti otkriveno na EA Play događaju u junu.

Battlefield 2042 izlazi 22. oktobra za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series konzole.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top