PC

Overwatch 2 mape će imati dinamične promene, poput smenjivih vremenskih uslova

Kao što je obično slučaj sa nastavcima, developeri se trude da nova igra iz istog serijala nadmaši original u svakom pogledu, a pogotovu u onom tehničkom.

Fanovi očekuju da će to biti slučaj sa Overwatch 2, a Blizzard svakako radi na tome. Pored isključenja jednog tenka iz timova, radi se na tome da mape imaju bolju vizuelnu prezentaciju i smenjive događaje.

Nedavno je prikazana nova tehnologija osvetljenja koja omogućava Blizzardu da se pozabavi izgledom koji mape pružaju. Tehnologija će pre svega omogućiti da se doba dana menja tokom samog trajanja meča, čime igrači primetiti kako smrkava ili sviće, ili jednostavno pomeranje senki drveća i zgrada kako vreme bude odmicalo.

Takođe, tehnologija će dozvoliti postojanje smenjivih vremenskih uslova. Tu spada sporadično javljanje peščanih oluja na mapama sa tom tematikom, poput Necropolis mape. Peščana oluja, koja je navedena kao primer, će značajno smanjiti vidljivost i otežaće rešavanje misija ili slično.

Ovo je prilično dobra ideja koju će Blizzard implementirati, pošto sve više developera naginje ka tome da mape izgledaju življe i da igrači steknu utisak proticanja vremena dok se nalaze u nekom meču.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top