Vesti

Twitch banovao strimerke zbog simuliranja lizanja ušiju u helankama

Iskreno, nisam ni sanjao da bih ikada u svojoj karijeri gejming novinara skovati ovaj naslov, ali eto. Sada kada je i ovo iza mene, da nastavim.

Twitch platforma je poslednjih godina i meseci rešila da postane strožija po pitanju toga šta se sme, a šta ne tokom strima, ali opet sa raznim izuzecima i popuštanjem koje može čak ličiti i na favorizam. Prvobitno smo imali rast strimova “iz kade” gde su se razne persone, uglavnom ženskog pola, okupljale u dosta drugačijem okruženju u odnosu na standardni računarski sto.

Twitch je na taj trend odgovorio prihvatljivo i čak je kreirao specijalnu kategoriju kako bi se publika lakše snašla u onome za čim traga, iako je u početku demonetizovao određene strimere. Međutim, taj tretman nije pružen novom trendu koji je nedavno iznikao na Twitchu, pošto su strimerke Amouranth i Indiefoxx banovane zbog njega.

Radi se o novom ASMR trendu, koji sada uključuje simulaciju lizanja ušiju i upražnjavanja te radnje u helankama. Ban će trajati na neodređeno u oba slučajeva, a dok se banovane strimerke bune na ovu reakciju Twitch moderatora, sa druge strane imaju prilično dobar priliv fanova na OnlyFans platformi, koju je danas sasvim normalno imati.

Kao da se kompas malo pobrkao, ali vreme će pokazati da li će lizanje mikrofona u helankama ostati zabranjeno na Twitchu, ili će kroz par dana postati opšte prihvaćeno sa osnivanjem zasebne kategorije. Do sada smo videli da se dešava uglavnom ovo drugo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top