Nintendo 3DS

Na današnji dan pre 25 godina izašao Nintendo 64 u Japanu

Danas nam je divan dan. Pre tačno 25 godina izašao je Nintendo 64, koji je za šest godina života prodao gotovo 33 miliona jedinica. Tokom ovog perioda Nintendo je izbacio kultne igre poput Super Mario 64, Super Smash Bros., 007 Golden Eye i The Legends of Zelda: Ocarina of Time. Mnoge današnje popularne franšize i konzole duguju zahvalnost Nintendu 64 jer im je otvorio put i znatno povećao broj zainteresovanih igrača.

Konzola je postala i kolekcionarski predmet, tako da ćete morati da izdvojite sličnu sumu novca kao za modernu konzolu. Možete i preko Nintendo Wii i Wii U konzola takođe ponovo iskusiti stare klasike. Verovatno ćemo vremenom dobiti i više igara na Switchu, poput Super Mario 64, koji je deo 3D All-Stars kolekcije.

Juče je i Nintendo Gameboy Advance proslavio 20 godina od kako se pojavio na zapadnim tržištima, a ova godina donosi mnogo Nintendo jubileja. Pokemon franšiza slavi 25 godina, Legend od Zelda i Metroid 35, a Donkey Kong puni 40 godina od kako se prvi put pojavio u svoj pikselizovanoj slavi. Uz koji Nintendo klasik vi proslavljate rođendan?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top