Vesti

Osnivač Rockstar-a otvara novi razvojni studio

Jedan od glavnih osnivača Rockstar-a, Den Hauzer, je formirao novi studio nakon prošlogodišnjeg napuštanja kreatora Grand Theft Auto franšize. Novi studio je zvanično osnovan 23. juna pod nazivom Absurd Venture Games, i nalazi se u Velikoj Britaniji. Hauzer je registrovao i odvojenu kompaniju u SAD pod nazivom Absurd Ventures LLC, kao i Absurd Ventures in Games LLC, što možda znači da ne planira da se isključivo bavi video igrama. Američka kompanija je vlasnik 100 posto akcija u britanskom Absurd Ventures in Games, a za sada jedini zaposleni je direktor studija.

Britanski pisac, producent i pozamljivač glasova je osnovao Rockstar 1998. godine sa svojim bratom Semom, Teri Donovan i Džejmi King. Hauzer je bio jedna od klljučnih figura i stajao je iza nekih od najpopularnijih igara kompanije poput Grand Theft Auto i Red Dead Redemption serijala, a radio je i na igrama Bully i Max Payne 3. Hauzerove poslednje igre GTA V i Red Dead Redemption 2 su zajedno prodale 150 miliona kopija.

Hauzer je napustio Rockstar nakon što je Rockstar North predsednik Lezli Benzis tužio Take-Two Interactive za 150 miliona dolara neplaćenih honorara. Spor je završen 2018. godine nakon što su strane došle do dogovora.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top