PC

Broj igrača u CS:GO značajno opao sa početkom naplaćivanja za igranje Ranked mečeva

Otkako je pre par godina postao potpuno besplatan za igranje, Counter-Strike: Global Offensive doživeo je potpuno novi nalet popularnosti i dugi niz meseci se nalazio na samom vrhu najpopularnijih igara na Steamu, kao i po broju istovremeno aktivnih igrača.

Međutim, promena politike kompanije Valve, sa naporima da se stane na put varanju, dovela je do pada broja aktivnih igrača. Promena uključuje naplaćivanje igranja Ranked, odnosno kompetitivnih mečeva. Cena sticanja Prime statusa, koji se ranije sticao igranjem, je sada 15$.

Kako je kompetitivno igranje glavni deo CS:GO zabave, veliki broj igrača koji ne želi da izdvoji ovu sumu novca za igranje, digao je ruke od igre. To se i osetilo, pošto je na SteamCharts evidentan pad od oko 100.000 igrača u odnosu na period pre nego što je naplata ranked igranja uvedena. Promena broja igrača je prilično oštra i nije se dogodila još od 2018. godine kada je CS:GO posta besplatan, s tim što sada vidimo pad brojki.

Videćemo da li će ova novina uspeti u naporima da se smanji broj varalica, a igrači koji igraju pošteno i opet ne bi platili za kompetitivno igranje i dalje besplatno mogu igrati ostali sadržaj koji CS:GO ima da ponudi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top