Vesti

Izgleda kao Sega Dreamcast, ali nije konzola

Zvuči kao neka loša reklama iz prošlosti, ali neko je zaista odlučio da se vrati u gejming iz kasnih 90-ih i ranih 2000-ih godina. Makar estetski. PC moder poznat po nadimku Temujin123, pokazao je na forumu za kompjuterske fanatike svoju novu kreaciju. Kompletan kompjuter, smešten u kućište klasične Sega Dreamcast konzole. 

PC je napravljen koristeći AMD Ryzen 4650G procesor, što znači da nema potrebe za grafičkom karticom. Ovo oslobađa prostor za 16 gigabajta RAM-a i hard disk od 2 terabajta. Jedan od najinteresantnijih momenata je novi DVD drajv koji je Temujin123 instalirao. On je iskoristio magnetni prekidač koji kreće da okreće disk kad god se poklopac zatvori. Ovo omogućava PC-u da radi baš kao klasična konzola. 

Naravno ovo nije nikakva zver od kompjutera. Sa pomenutim procesorom, ovaj PC može da gura moderne igre na 720p rezoluciji i 30-60 frejmova po sekundi. Ove perforanse se naravno lako mogu prebaciti, ali je zanimljivo videti da se može spakovati veoma funkcionalni kompjuter u konzolu iz 1998. godine. Više o ovoj kreaciji pogledajte u video ispod teksta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top