PC

Switch dobija konkurenciju? Valve najavio prenosivi Steam Deck uređaj

FOTO: Valve

Na tržištu prenosivih uređaja prethodne 4 godine dominira Nintendo Switch, sa svojim setom igara, dok konkurencije praktično nije ni bilo.

Međutim, klima se sada menja pošto je Valve nakon niza glasina konačno predstavio svoj prenosivi uređaj za uživanje u igrama. Uređaj nosi naziv Steam Deck i pojaviće se krajem godine, u decembru, sa početnom cenom od 400$.

U samoj najavi, ljudi iz kompanije Valve su naglasili da je Steam Deck bolje posmatrati kao minijaturni računar sa kontrolerom prikačenim sa jedne i druge strane. Sa tim u vidu, ovaj uređaj poseduje dosta impresivne specifikacije. Tu se nalazi AMD-ov Zen 2 procesor sa 4 jezgara i 8 threadova, RDNA 2 baziranu grafiku koja je dovoljna za pokretanje novijih igara.

Ekran je dijagonale 7 inča i rezolucije od 1280×800, a omogućena je i opcija povezivanja na veći ekran do 4K 120Hz ili 8K 60Hz rezolucije.
Što se smeštajnog prostora za igre tiče, on varira i diktira finalnu cenu. 400 dolara je za model sa 64GB, za 256GB model je potrebno izdvojiti 529$, a sa 649$ dobija se 512GB SSD visoke brzine i dodaci u vidu specijalnog stakla, virtuelne tastature i kutije za prenošenje konzole. Takođe, SD kartica je najbolja opcija za dodatno proširenje prostora.

Steam Deck je dosta sličan Switchu, pogotovu sa docking funkcijom povezivanja na veće ekrane. Međutim, kada se radi o igrama, ovde vam je čitava Steam biblioteka na raspolaganju što je odlična stvar, jer će svako sa kupovinom odmah imati pristup igrama koje poseduje od ranije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top