PC

Steam Deck korisnici će moći da zamene SSD čak i na najjeftinijem modelu

Čim smo prvi put pročitali specifikacije nove Valve-ove prenosive “konzole”, primetili smo da aparat ne poseduje baš mnogo velike hard diskove. Ovo nije mnogo čudno jer se radi o ručnoj konzoli, ali odmah smo se zapitali da li ćemo moći nekako da ubacimo više prostora. Valve je potvrdio da će to biti moguće jer svi Steam Deck modeli poseduju slotove za nadogradnju SSD-a, pa čak i najjeftiniji model od 399 dolara.

I taman kada smo se počeli radovati, saznali smo da nije predviđeno da korisnici sami menjaju SSD, pa još uvek nije jasno da li ćemo moći uspešno da ih zamenimo. Kao odgovor na pitanja obožavalaca, Valve je ovog vikenda potvrdio da svi modeli koriste soketovane 2230 m.2 module, koje ne preporučuju da menjaju krajnji korisnici. To znači, da korisnici teoretski mogu da otvore čak i najjeftiniji model i povežu ga sa SSD-om. Ovaj tip modula je jedan od najmanjih i ograničen je za sada na 512 gigabajta.

Kako se bliži lansiranje proizvoda verovatno ćemo saznati mnogo više o svim detaljima nove Valve konzole.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top