PC

INTERVJU: Studio Mechka

Danas smo popričali sa bugarskim studijem Mechka, koji trenutno razvija igru koja nam je privukla pažnju čim smo je ugledali  – Marko: Beyond Brave. Njihov projekat je trenutno na Kickstarteru i spaja klasičan metroidvania gejmplej i šarmantan vizuelni stil, smešten u svet balkanskih narodnih priča. Ako želite malo više da saznate o uzbudljvim avanturama Kraljevića Marka, ne propustite ovaj intervju!

Play!Zine: Pozdrav! Za početak nam recite nešto o vašoj igri Marko: Beyond Brave.

Studio Mechka: Marko: Beyond Brave je metroidvania inspirisana balkanskim legendama i crtaćima iz 90-ih. Igrajući kao Marko, igrači će imati priliku da istraže misteriozno kraljevstvo Zagora. Lutajući kroz bujne šume i oronule tvrđave, moraće da se izbore sa zlim stvorenjima i izbegnu pregršt podmuklih zamki, i sve to usred drevnog rata koji je star koliko i svet u kome živimo.

Play!Zine: Recite nam nešto više o vašem studiju. Koliko developera trenutno radi na Marko: Beyond Brave?

Studio Mechka: Studio Mechka je oformljen u periodu od 2016. do 2017. godine. Trenutno se sastoji iz 6 članova:

Bojan ‘’Bobby’’ Vasilev, direktor i vlasnik studija (moja malenkost!) – Glavni programer i game dizajner. Radim kao project menadžer sa skoro deset godina iskustva u industriji video igara. Takođe se bavim veb dizajnom i marketingom.

Bojan ‘’Bosilek’’ Jordanov, art direktor – Umetnik i metodičan planer. Sa iskustvom u sferi digitalne i tradicionalne umetnosti, Bosilek je art direktor naše vesele družine. Često ćete ga videti kako od rane zore vredno radi na magičnom svetu Zagore.

Eli Genova – Glavni dizajner karaktera. Upravo je ona dala život našem glavnom junaku Marku.

Javor Pačovski – Kompozitor atmosferičnog muzičke podloge za Marko: Beyond Brave. Javor je veteran u industriji sa preko 10 godina iskustva, kreirajući muziku za film, video igre i TV serije.

Elena ‘’El’’ Katsarova – Talentovana umetnica odgovorna za dizajn UI-ja, mnogih karaktera i svih ostalih detalja na koje ćete naići tokom igre.

Leni Piperova – Odgovorna za dizajn najslađih zlikovaca koje ste ikada videli, Leni je kraljica sarkazma.

Play!Zine: Koja je vaša najveća inspiracija, u vizuelnom i gejmplej smislu?

Studio Mechka: Oduvek smo voleli metroidvanije, počevši od starih klasika poput Castlevanie i Metroida, pa sve do modernih naslova kao što su Hollow Knight i Ori and the Blind Forest. Inspiracija za vizuelni koncept dolazi iz nostalgične ljubavi prema Dizni crtaćima iz 90-ih. Sa tim u vidu, zapitali smo se sledeće: Šta bi se desilo kada bismo napravili modernog Maria u fantasy Balkan settingu?

Marko je sam po sebi inspirisan istoimenim legendarnim srednjovekovnim plemićem. Postoji na hiljade priča o njegovoj natprirodnoj snazi, borbenoj veštini, hrabrosti i dobroti. O njegovim avanturama ste imali priliku da čujete u brojnim narodnim mitovima, koji se prepričavaju od Egejskog mora i Dunava pa sve do Jadranskog i Crnog mora. Njegovi neprijatelji naravno nisu ništa manje poznati od čuvenog heroja lično.

Iako je Zagora izmišljena zemlja, može da se uporedi sa bilo kojom oblašću iz jugoistočne Evrope. Pronaći ćete mala sela ušuškana u doline velikih planina, kao i mnogobrojne drevne ruševine. Samo njeno ime znači ”zemlja iza planine”.

Play!Zine: Recite nam nešto o gejmplej mehanikama.

Studio Mechka: Kao i kod svake igre metroidvania žanra, srž gejmpleja je da vaš lik postepeno postaje jači i otključava nove sposobnosti, koje vam dalje otvaraju put do mesta na mapi do kojih ranije niste mogli da dođete. Svaka od ovih sposobnosti je jedinstvena i neke drastično menjaju vaš stil gejmpleja i progresiju kroz nivoe.

Play!Zine: Da li ćemo igrati samo kao Marko ili ćemo imati više likova na raspolaganju?

Studio Mechka: Fokus je oduvek bio na Marku, ali imamo planove da uvedemo i ženskog lika.

Play!Zine: Nedavno ste započeli vašu Kickstarter kampanju. Koliko novca je potrebno da bi igra ugledala svetlost dana?

Studio Mechka: Naš goal je nešto više od 18 hiljada dolara. Kampanja traje do 12. avgusta, a do sada smo uspeli da sakupimo skoro 17 hiljada dolara. Takođe smo dobili “Project We Love” badge od Kickstartera, tako da je naš projekat neko vreme bio okačen na naslovnu stranu sajta.

Play!Zine: Koji je planirani datum izlaska za Marko: Beyond Brave?

Studio Mechka: Planiramo da izdamo igru u drugom kvartalu 2022. godine. Ako kampanja dobro prođe, možda release odložimo na četvrti kvartal, kako bismo imali više vremena za razvoj dodatnog sadržaja, novih boss-ova, i sličnog.

Play!Zine: Da li planirate da izdate demo ili beta verziju igre pre zvaničnog izlaska?

Studio Mechka: Planiramo da izdamo betu koja će biti dostupna za sve koji su nas podržali na Kickstarteru, ali i neke rane pratioce.

Play!Zine: Na kojim platformama će Marko: Beyond Brave biti dostupan?

Studio Mechka: Marko: Beyond Brave će biti dostupan na PC/Mac/Linux i ostalim većim platformama – Playstation 4/5 i Xbox, s tim što je inicijalno izdanje planirano samo za PC.

Play!Zine: Da li možete da nam kažete nešto o vašim prošlim i budućim projektima?

Studio Mechka: Svi članovi tima su u prošlosti radili na sopstvenim projektima, ali Marko: Beyond Brave je prvi projekat na kojem radimo zajedno kao studio Mechka. U planu imamo još jednu igru koju ćemo najaviti u narednih nekoliko meseci, ali u pitanju je nešto potpuno drugačije i u vrlo ranoj fazi razvoja. Za više vesti zapratite nas na našim socijalnim mrežama.

Play!Zine: Da li planirate dodatan sadržaj posle zvaničnog izlaska igre?

Studio Mechka: U planu trenutno imamo tri ekspanznije koje će biti bazirane na poznatim slovenskim legendama.

Play!Zine: Hvala vam na fantastičnom intervjuu! Želimo vam puno sreće u nastavku Kickstarter kampanje i daljem razvoju Marko: Beyond Brave!

Ako želite da podržite razvoj Marko: Beyond Brave, posetite zvaničnu stranicu Kickstarter kampanje.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top