PC

Google je ranije želeo da kupi Epic Games kako bi se rešio konkurencije

Najnoviji sudski dokumenti objavljeni kao deo tekućeg spora između Epic Gamesa sa kompanijama Google i Apple donose zanimljive detalje o stvarima koje su se mogle desiti u prošlosti.

Najnoviji detalj vezuje se za ranije planove kompanije Google da kupi Epic Games. Kako se navodi u dokumentu izdatom od strane Epic Games, Google je osetio pretnju kada je rešeno da se Fortnite distribuira izvan Google Play ekosistema, i umesto ponude sa nižim taksama, razmatrana je kupovina kompanije.

Govori se o pokušaju kompanije Google da veći deo Epic Gamesa kupi od strane tekućeg većinskog vlasnika, kineskog Tencenta, kako bi preuzeo kontrolu, ili pokušao da postepeno, kupovinom deonica, postane vlasnik. Slično kao što je Vivendi radio sa Ubisoftom.

Do toga nije došlo, pošto je Google odustao od te ideje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top