Vesti

Kalifornija dodatno tužila Activision zbog skrivanja dokaza

Iako se toliko ne govori o samoj tužbi, drama vezana za Activisioon je i dalje u punom jeku i ne smiruje se.

Savezna država Kalifornija je u julu pokrenula tužbu protiv Activision-Blizzard grupacije zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja, sa navodima da u kancelariji postoji kultura koja podstiče nedolično ponašanje prema ženama koje rade u kompaniji.

Tužba je sada proširena zato što je navodno otkriveno da Activision-Blizzard nelegalno prikriva i uklanja dokaze koji su relevantni za samu istragu. Takođe, otkriveno je da iz kompanije primoravaju zaposlene na potpis dogovora kojim se zabranjuje da slobodno razgovaranju sa osobama koje istražuju slučaj, kao i da prvo kontaktiraju same čelnike kompanije pre razgovora vezanog za samu istragu.

Svojevrsni sunovrat ove kompanije postaje sve gori, a rezultati istrage koji će verovatno uskoro izaći na videlo ne slute nimalo svetliju budućnost.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top