PC

Omladina u Kini će imati ekstremno malo vremena za igranje onlajn video igara tokom nedelje

Stav Narodne republike Kine prema video igrama nije nimalo blago. Ova država važi za jednu sa najstrožijim pravilima u svetu, pošto igre pre objavljivanja moraju proći strogi proces evaluacije i izmena kako bi postale pogodne za tržište sa preko milijardu stanovnika.

Počevši od 1. septembra, mlađi od 18 godina će moći igrati online igre samo sat vremena dnevno, između 20 i 21h i to ne svakog dana, već samo petkom, subotom, nedeljom i tokom praznika.

Kako ne bi bilo zloupotrebe, igrači će se prijavljivati svojim pravim imenima, dok je sa druge strane kompanijama iza onlajn igara zabranjeno da pružaju pristup neregistrovanim igračima. Ovo nisu prve mere kojima se stupa u borbu protiv zavisnosti od onlajn igara. Prve mere su bile uvedene 2019. godine kada su maloletnici bili ograničeni na 90 minuta dnevno i tri sata vikendom u onlajn igrama.

Sada su uvedene još strože mere kako bi se sačuvalo mentalno i fizičko zdravlje mladih osoba koje inače imaju slabu samokontrolu i podložne su zavisnosti.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top