PC

Kineski igrači bombarduju Life is Strange: True Colors negativnim ocenama zbog zastave

Ovog meseca je izašlo novo poglavlje u Life is Strange avanturama koje donosi novu emotivni priču, ali i nezadovoljstvo igrača iz Kine.

Naime, u samoj igri se nalazi fiktivna radnja Treasures of Tibet u kojoj se nalazi zastava Tibeta, ista ona kojom stanovnici te zemlje iskazuju nezavisnost. Ta zastava je zabranjena u Kini, i njena prezentacija u ovoj igri jako smeta igračima.

Najveći broj negativnih recenzija koje LiS: True Colors dobija dolazi od kineskih igrača koji ne kriju nezadovoljstvo zbog zastave. U mnogim komentarima se spominje da je Tibet deo Kine, da se zastavom imlicira na deljenje države i tako dalje.

Na svu sreću, ovo nezadovoljstvo nije značajno uticalo na rejting igre, i ona na Steamu trenutno ima Very Positive status.

Naravno, ovo nije prvi put(a verovatno ni poslednji), da kineski igrači neku igru bombarduju negativnim recenzijama. Nier Automata je dobijala salvu negativnih ocena zbog nedostatka kineskog jezika, a Devotion je prošao najgore, zbog sadržanja poređenje između predsednika Si Đinpinga i Vini Pua.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top