Vesti

Kina traži muževnije karaktere u video igrama

Kineska vlast je baš rešila da se pozabavi video igrama kao glavnim problemom kod tamošnje omladine. Od 1. septembra je počelo da važi pravilo igranja multiplejer igara samo vikendom i praznicima u trajanju od jednog sata, ali to nije sve.

Vlast su usporile dodavanje novih igara na tržište, a najnovija mera dolazi u zahtevima za kreiranje drugačijeg sadržaja. Prema nedavnom izveštaju, kineski zvaničnici su održali sastanak sa predstavnicima Tencenta i NetEase kako bi im pružili smernice za dalje igre.

Naime, igre sa izvrnutim sistemom vrednosti, koje uključuju homoseksualnost, se moraju izbegavati, a postoji i potreba da muški karakteri u igrama budu muževniji. Takođe, vlast je istakla da kompanije moraju “ohladiti” sa monetizacijom u igrama i mehanikama fokusiranim na profit.

Zanimljivi zahtevi, ali ne i potpuno novi, pošto karakteri već sada izgledaju muževnije u igrama za tržište Kine nego u onim namenjenim Zapadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top