Vesti

Capcom će se posebno fokusirati na PC platformu u budućnosti

Japanska gejming kompanija Capcom namerava da PC postanje njihova “glavna platforma” u narednim godinama.

Prema rečima čelnika Haruhita Cujimota, Capcom će se u budućnosti primarno fokusirati na PC platformu i izradu igara za nju. Plan je da se broj prodatih primeraka na računarima poveća do te mere da prodaja na ovoj platformi čini polovinu ukupne prodaje. Prema projekcijama taj plan bi se trebao ostvariti do kraja iduće godine.

Prvi deo veće pažnje usmerene ka PC platformi mogli smo iskusiti na nedavnom Tokyo Game Show događaju, gde je prikazana PC verzija za Monster Hunter Rise i generalno su kod ovog igrača u fokusu bile PC igre.

Čemu ova promena politike i fokus ka PC platformi? Razlog za to leži u porastu broja korisnika računara u Japanu, već dobroj prodaji PC verzija ranijih igara(RE7), kao i brojnim mogućnostima koje računar ima naspram telefona i konzola.

Capcom se ranijih godina više fokusirao ka konzolnom tržištu, ali kako vreme prolazi pažnja se okreće ka računarima.

Capcom PC Master Race?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top