Vesti

Apple zaradio od video igara više od kompanija Sony, Microsoft i Nintendo zajedno

Kada pomislimo na Apple sigurno nam prvo na pamet ne padnu video igre, ali kompanija je 2019. godine zaradila 8.5 milijardi dolara iako nizu razvili ni jednu jedinu igru. Iako većina nas prvo pomisli na iPhone, kompanija poznata po inovativnim mobilnim telefonima i uređajima je postala jedna od najuspešnijih gejming kompanija na svetu. Možda nisu kreirali ni jednu igru, ali su zato naučili da dobro zarade na tuđim igrama.

Ključ Apple-vog uspeha je App Store. Gejming na mobilnim telefonima je postao izuzetno popularan poslednjih godina, a Apple je najbolje uspeo da iskoristi taj rast popularnosti. Prema izveštaju iz The Wall Street Journal-a, Apple je zaradio 8.5 milijardi dolara u 2019. godini samo od developera koji koriste App Store. Interesantno je da ovo predstavlja 30% od ukupne prodaje, što je više od sve četiri najveće gejming kompanije zajedno.

Ali ovaj način zarađivanja je možda gotov. Kompanija je ušla u masovni sudski spor sa Epic Games-om, a sudija je doneo odluku da Apple-ov sistem plaćanja nije baš legalan. Apple se suočava i sa otporom vlada širom sveta. Kina limitira deci koliko mogu svakodnevno da provedu u igrama, tako da će ovo sigurno uticati na poslovanje kompanije. Sa promenama koje se dešavaju na gejming tržištu, da li će Apple uspeti da narednih godina ponovi uspeh na ovom polju?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top