Mobile

Mobilna igra Honor of Kings prva dostigla zaradu od 10 milijardi dolara

Tencentova MOBA Honor of Kings ubedljivo prednjači po zaradi od lansiranja 2015. godine, do sada akumuliravši impresivnih 10 milijardi dolara. Ovo je prva mobilna igra koje je dostigla zaradu sa deset nula.

Prema izveštaju analitičke kompanije Sensor Tower, ovaj naslov je generisao više od 2 milijarde samo tokom 9 meseci ove godine, putem App i Play Store platformi.

Ovo je MOBA sa najvećom zaradom i to značajno ispred drugih. Druga igra na listi po zaradi je Brawl Stars i ona je između januara i avgusta ove godine zaradila 320 miliona dolara, što je tričava suma naspram 2 milijarde. Treća na listi po zaradi je Mobile Legends: Bang Bang sa 220 miliona dolara.

MOBA žanr igara na mobilnim uređajima donosi ogromnu zaradu developerima, sa oko 300 miliona dolara mesečno, samo kroz in-game kupovine igrača, što je povećanje od 43% u odnosu na prošlu godinu. 

Sensor Tower otkriva da je najbrže preuzimana igra sada Pokemon Unite, sa 15 miliona preuzimanja u prva 2 dana, i 30 miliona u prvih nedelju dana. Poređenja radi, Brawl Stars igri je za 15 miliona trebalo više od nedelju dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top