Vesti

Eidos Montreal prešao na radnu nedelju od 4 dana

Sve veći broj kompanije vidi da je radna nedelja od 4 dana, sa tri slobodna, daleko bolja, kako po same zaposlene tako i po pitanju generalne produktivnosti. Eksperimenti su pokazali da se postižu znatno bolji rezultati radom u četvorodnevnoj radnoj nedelji nego što se postiže kada se radi 5 dana.

Isto važi i kada se radi o razvoju video igara, gde je dosta zainteresovanih studija prešlo na ovaj metod rada. Grupi se pridružuje studio Eidos Montreal, trenutno zadužen za razvoj Guardians of the Galaxy igre. Studio je počeo tranziciju ka radnoj nedelji od 4 dana, odnosno sa 40 na 32 radna sata tokom nedelje i to bez ikakve promene u platama zaposlenih. 

Čelnici studija su izjavili kako nemaju za cilj da zadatke za 5 dana komprimuju u 4 i time izlože zaposlene dodatnom pritisku, već žele da se vreme bolje fokusira. Cilj je da se smanji vreme za rad i da se poveća kvalitet uloženog vremena, što se navodi kao odličan balans za timove ali i za čitav studio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top