PC

PETA želi da Ubisoft izbaci borbu petlova iz Far Cry 6

Previše piletine u ovoj Far Cry supi. Organizacija za prava životinja je kontaktirala izdavača Ubisoft povodom njihovog novog Far Cry naslova. Peta nije želela da skrene pažnju kompaniji da pravi gotovo identične igre godinama, već da mini igra borbi petlova mora da nestane iz igre. Peta latino odsek je prokomentarisao da se veoma protive primoravanju životinja da se bore do smrti, i da žele da Ubisoft ubaci u igru mini igru koja ne glorifikuje okrutnost.

Ovo nije prvi put da Peta priča o okrutnosti prema životinjama u video igrama. Organizacija je imala i par kritika povodom lovljenja riba i buba u igri Animal Crossing: New Horizons, a i ranijih godina su voleli da se jave sa interesantnim stavovima. Koliko god da se slažemo da je okrutnost prema životinjama nedopustljiva i da je očuvanje vrsta krucijalno za opstanak planete, ipak je ponekad teško shvatiti da li se predstavnici Pete šale ili su ozbiljni, jer neretko idu do nepotrebnih dubina.

Makar je Ubisoft znao kako da odgovori na ovo naduvavanje problema. Oni su objasnili da se Far Cry 6 dešava na izmišljenom ostrvu na Karibima, a da su mnoge opcionalne aktivnosti deo fiktivne kulture i istorije Jare, koja je inspirisana mnogim kulturama iz Latinske Amerike. Far Cry 6 je prvenstveno igra, a mislimo da je već mnogo puta ispričana priča koliko zapravo igre utiču na decu i igrače. Umesto izmišljanja zlikovaca, možda je bolja ideja da se češće hvatamo u koštac sa pravim negativcima, koji su veoma očigledni, a ne da zamahujemo rukama kroz vazduh daleko od srži problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top