PC

Epic Games ”priznao” da je Fortnite mod inspirisan igrom Among Us

Teško da neko može da odgovori koliko se zapravo originalnih sadržaja nalazi u Fortnajtu. Pre par meseci Epic je lansirao novi Fortnajt mod pod nazivom Imposters, a gejming zajednici i kreatorima indi igre se učinilo da su nešto slično već negde videli. Iako je prošlo određeno vreme od ubacivanja ovog moda u igru, Epic je tek sad priznao da su inspiraciju za ovaj mod dobili od igre Among Us studija Innersloth.

Imposters mod se pojavio u Fortnajtu ovog avgusta i odmah je privukao pažnju upotrebom različitih mehanika i ideja koje su već viđene u igri Among Us. Nekoliko članova Among Us razvojnog tima je prozvalo kompaniju, a neki su čak bili uvređeni koliko mod liči na njihovu kreaciju. Epic je konačno javno priznao u objavi vezanoj za novi Fortnajt apdejt da je ”inspiracija” došla iz Among Us, ali reference i dalje ne postoje u samoj igri.

U avgustu je Among Us programer objavio na Twitter mreži sličnosti između njihove mape i Impostors mape, i sarkastično prokomentarisao da su makar zamenili Electrical sobu i Medbay i povezali Security sa Cafeteria-om. Čak je i komjuniti direktorka izrazila žalost zbog ove situacije i zapitala se da li ima poente kreirati originalne priče i sadržaje.

Sam nastanak Fortnajta se vezuje za kontroverze i sličnosti sa PUBG igrom, tako da je Epic odavno poznat po ”pozajmljivanju” ideja iz drugih igara. Igra se i ovako sve više udaljava od koncepta video igre i funkcioniše kao jedna velika reklama za poznate franšize, umetnike i ličnosti koji žele da se približe mlađoj publici. Voleli ga ili ne, Fortnajt je stvarno jedinstven slučaj u gejming univerzumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top