Vesti

Call of Duty: Warzone dobija novi anti-cheat sistem

Borba protiv varalica u online multiplejer igrama je prilično nezahvalna, jer i pored miliona banovanih čitera problem ostaje sa stalnim prilivom novih.

Najveći problem ima Activision sa varalicama u Call of Duty Warzone, za koji se sprema rešenje u vidu novog anti-cheat softvera. Activision je zvanično predstavio softver nazvan Ricochet koji će se prvenstveno pojaviti u CoD: Vanguard, a zatim u Warzone battle royale naslovu.

Ono po čemu se novi program razlikuje od prethodnog jesu alatke koje se naginju ka serveru za analizu podataka kako bi se otkrilo ko krši pravila. Ricochet će imati specifični drajver na kernel nivou, specijalno kreiran za CoD igre, koji će pomoći u lakšoj identifikaciji varalica.

Ovo je prilično kontroverzon rešenje, pošto se radi i sredstvu koje konstantno prati igrač i njihove akcije na PC-u. Sa ovim programom će navodno biti drugačije, pošto je Activision izjavio da će raditi samo kada je Warzone uključen i neće biti aktivan konstantno u pozadini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top