Vesti

Xbox Series konzole donose povećanu zaradu Majkrosoftu

Microsoftova gejming divizija predvođena Xbox brendom nastavlja da cveta, sa prijavljenim porastom zarade zahvaljujući Xbox Series X/S konzolama.

Američki gigant je otkrio rezultate za prvi kvartal nove fiskalne godine, koji se završio 30. septembra. U njemu, otkriveno je da je zarada u liniji sa očekivanjima, i da je prihod od gejminga porastao za 16% u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Što se tiče prihoda od prodaje hardvera, tu je situacija još bolja, pošto je zarada uvećana za čak 166% procenata u odnosu na prošlu godinu. za šta su zaslužne Xbox Series X i S konzole. Po pitanju sadržaja i servisa, odnosno zarade od istih, tu je uvećanje od 2 procenta, pošto je i prošla godina bila jaka po tom pitanju.

Direktor kompanije Microsoft, Satja Nadela, izjavio je da je gejming divizija kompanije ostvarila rekordnu zaradu i učešće publike, kao i da očekuje da za praznike situacija bude daleko bolja, pošto će objaviti 3 AAA naslova i dodatni sadržaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top