Vesti

Resident Evil Village na putu da postane najprodavanija igra franšize

Resident Evil Village je nastavak Resident Evil 7 igre, a nova igra ne samo da je sa tehničke strane naprednija, već se i brže prodaje od svog prethodnika. Capcom je objavio da je Resident Evil Village prodao pet miliona primeraka na globalnom novou, a do te cifre je igra stigla mnogo brže od RE7.

Resdent Evil 7 je izašao 2017.godine i do sada je prodao oko deset miliona primeraka. Village će ovog novembra tek obeležiti pola godine od kako je izašao, a igra je već preskočila po prodaji igre iz franšize poput Resident Evil 0, Resident Evil 3 original i rimejk, Resident Evil Code: Veronica i druge manje popularne naslove koje nose Resident Evil ime.

Titulu najprodavanije igre nosi Resident Evil 5, koji je prodao nešto preko 13 miliona primeraka. Ako Villiage nastavi ovim tempom verovatno će već sledeće godine postati najprodavanija igra Capcom franšize, a ako izdavač nastavi sa izbacivanjem DLC-ova, ovo je sasvim realna mogućnost. Svakako, samo je pitanje vremena kada će nova horor igra prebaciti cifre klasika Resident Evil 2, koji je prodao nešto preko 6 miliona kopija. Kompletnu Capcom objavu možete pročitati na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top