Vesti

Microsoft planira metaverzum za svoje video igre

Metaverzum je pojam koji se baš dosta spominje ovih dana, pogotovu nakon objave da Facebook menja ime u Meta. I gigant iz Redmonda uskače na ovaj voz ka pomalo distopijskoj budućnosti, sa detaljnim planom za svoj Metaverzum.

Direktor kompanije Satya Nadella objasnio je kako Microsoft planira da spoji digitalne i fizičke svetove zajedno kroz seriju aplikacija i virtuelnih okruženja. Pod metaverzumom, Microsoft misli na novu platformu i novu vrstu aplikacija, uporedivši ovaj novi pokret sa internetom i sajtovima sa početka 90-ih godina.

Microsoft će sa metaverzum aplikacijama stvarni svet dovesti u digitalno i digitalni svet u stvarni sa idejom da se primarno izvrše inovacije na polju biznisa i rada, ali i po pitanju video igara, sa planovima za aplikacije u Xbox ekosistemu.
Plan je da se u video igrama koje imaju odlike metaverzuma, kao što su Minecraft, Halo i Flight Simulator uvedu inovacije koje će omogućiti da one postanu pravi 3D svetovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top