PC

Denuvo softver blokirao brojne igre tokom vikenda

Denuvo softver za zaštitu digitalnih autorskih prava koristi veliki broj izdavača kako bi se stalo na put pirateriji, barem nakratko. Sa druge strane Denuvo je na dosta lošem glasu zbog navodnog negativnog uticaja na performanse u igrama i brojnih drugih problema koje sa sobom nosi.

Jedan od takvih problema je što kada serveri Denuvo kompanije padnu, sve igre koje koriste ovaj vid zaštite postaju neigrive. To se dogodilo u vikendu za nama, kada je veliki broj igrača prijavio kako ne mogu lansirati brojne naslove, između kojih i noviji Guardians of the Galaxy i slične.

Uz malo istraživanja potvrđeno je da se radi o problemu sa Denuvo softverom, koji je čak uticao i na singlplejer igre koje ne zahtevaju nikakav vid onlajn konekcije.

Problem je sada rešen i sve igre su postale dostupne za igranje, kao što i treba, ali je ovo još jedan poen za stranu koja se protivi Denuvo zaštiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top