PC

Forza Horizon 5 je prva igra sa interpretatorom znakovnog jezika

Mnogi naslovi poseduju finu ponudu jezičke ponude za različita govorna područja i delove sveta, ali nema baš naslova koji olakšavaju igranje gluvonemim osobama.

Kompanija Microsoft godinama radi naporno kako bi u gejming sferi bila što inkluzivnija, a sada je svoju novu izdatu igru donela sa znakovnim jezikom. Forza Horizon 5 će tokom igranja i kampanje imati opciju aktivacije interpretatora znakovnog jezika, koji će osobama sa oštećenim sluhom značajno olakšati imerziju.

Igrači će moći da biraju između verzija znakovnog jezika za SAD i Veliku Britaniju. Znakovni jezik, odnosno osoba koja će zvuke i govor prenositi u format za čulo vide, pojavljivaće se tokom svake međuscene(cutscene), čime će igrači lakše ispratiti priču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top