Vesti

Kineska vlada drži Tencent na kratkoj uzici

U memoriji mi je urezana jedna scena iz stare jugoslovenske serije ”Top Lista Nadrealista”. Skeč ismeva izborne procese, i u kratkom intervjuu jedan od kandidata iskreno otkriva zašto se uključio u politiku. ”Da ne bude više svako na svom, nego svi na mom!” Kineska partija verovatno funkcioniše po sličnoj formuli, a žrtve ove politike u zadnje vreme su uglavnom dobrostojeće domaće kompanije.

Kineski regulatori su poslali Tencent-u novu listu pooštrenih propisa kojih moraju da se pridržavaju. Partija je u poslednje vreme veoma koncentrisana na velike kompanije, i pokušavaju da ograniče njihov uticaj koliko god je to moguće. Tencent je već jednom prekršio pravilo o spajanju i akviziciji, pa je od tada pod budnim okom Saurona, oću reći Sija.

Poslednji propisi zahtevaju od Tencent-a da dostavi inspekciji sve buduće aplikacije i apdejtove koje planiraju da izbace. Ovo je verovatno tek početak mera sa kojima će se u budućnosti susresti Tencent, ali vi ne morate da brinete za vaš dragoceni League of Legends i Fortnite. Mala je verovatnoća da će ove regulative uticati na developere i izdavače. Zato se opustite i nasmejte u kameru kompjutera jer brat Si sve vidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top