Domaća Scena

PlayCon Winter počinje ovog vikenda

PlayCon Winter je ponovo sa nama. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg zimskog izdanja i prolećnog u aprilu 2021. gledaćemo najnovije izdanje regionalne gejming konferencije PlayCon Winter.

PlayCon u dva dana vikenda, 27. i 28. Novembra sa početkom u 12h, organizuje razna predavanja, onlajn panele i takmičenje za indie developere sa nagradama u vrednosti od 5000$ koje će pobedniku pomoći u daljem razvoju na svom projektu, što će biti najavljeno tada uz sve bitne detalje i pravila. Prijave za indie takmičenje su produžene do 25.12 ove godine, a jedan od pokrovitelja i partnera je domaći Playstudios, koji pomaže realizaciju takmičenja.

Veterani gejming sveta sa ovih prostora će podeliti svoja iskustva vezana za stvaranje video igara, otkriće bitne savete za početak rada na video igri, a biće otkriveni i neki novi detalji vezani za popularne naslove sa ovih prostora, kao što su Scorn i Going Medieval. Viktor Popović iz studija Funcom će govoriti o svom globalnom iskustvu i lekcijama koje je stekao radom u gejming industriji preko grane. Pobednici prošlogodišnjeg indie programa će na PlayCon Winter biti u ulozi predavača i otkriće kako projekat Sol Invictus stoji godinu dana kasnije. Tu je i besplatna škola programiranja za učenike 7. i 8. razreda koja se organizuje narednih nedelja sa više detalja na PlayCon konferenciji.

Očekuje nas preko 25 govornika, preko 20 zanimljivih predavanja, panela, intervjua i diskusija.

Prisustvo na PlayCon Winter skupu je potpuno besplatno oba dana i sva predavanja ćete moći pratiti putem Play! Youtube kanala od 12 časova pa do kasno popodne. Ispod vas očekuje finalni raspored predavanja i vremena početka istih.

Organizator Play!, koji stoji iza digitalnog mesečnika Play!Zine, sprema još iznenađenja i objava vezanih za PlayCon u narednim nedeljama. Pratite zvanični sajt, kao i naše Facebook, Instagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju.

Finalni raspored dešavanja tokom oba dana glasi

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top