Domaća Scena

Šta nam je sve doneo PlayCon Winter 2021?

playcon-winter2021-4

Za nama je još jedna PlayCon konferencija. PlayCon Winter 2021 je bio održan u poslednjem vikendu novembra sa dva dana ispunjena raznim predavanjima i prezentacijama iz domaće gejming industrije. 

Prvog dana je bilo prilike upoznati se sa Play!Zine ekipom. Dvojac urednika sa jednim autorom govorili su o samom časopisu, iskustvu rada vezanog za video igre, a ujedno je najavljen i novi broj Retro Play! specijalnog izdanja sa kojim se ide u same korene nastanka gejming industrije.

Bilo je dosta priče i o indie developmentu igara, kao i iskustvima iz iste, a što se tiče većih naslova sa ovih prostora, saznali smo nešto novo o Scorn-u, o kreativnoj nezavisnosti developera, finansijskim izazovima, kao i brojnim drugim nedaćama koje developeri imaju pred sobom tokom razvojnog puta koji će se, nadamo se, završiti naredne godine.

Moja malenkost govorila je o NFT igrama i njihovom potencijalu u daljem razvoju gejming industrije, a ova tema je donekle dopunjena završnim predavanjem prvog dana, u kojem se govorilo o metaverzumu.

Drugi dan je takođe imao obilje kvalitetnog sadržaja, gde je teško odabrati neko koje se istaklo. Munzesky ekipa je govorila o Sol Invictus, pobedničkom projektu sa prvog PlayCon indie takmičenja. Slušali smo i o game dev praksama, dodatnim izazovima u razvoju igara, a za sam kraj drugog dana i same konferencije uživali smo u razgovoru vezanom za uticaj medija u game developmentu. Prijatna stvar.

Iz ugla učesnika PlayCon Winter-a moram priznati da je organizacija bila više nego odlična. Sva priprema je odrađena maksimalno blagovremeno, kako ne bi bilo nikakvog kašnjenja ili odlaganja. Voditelji događaji bili su Gajbotron i Aleksandar Manja. Gajbotron je najavljivao sav nadolazeći sadržaj i pružao zanimljive komentare između predavanja, dok je Manja imao direktan kontakt sa predavačima, čime je kreirao jednu jako prijatnu atmosferu kroz oba dana, što je PlayCon podiglo na potpuno novi nivo.

Sve u svemu, treća iteracija PlayCon konferencije donela nam je jedno jako jedinstveno iskustvo, ali ćemo se svakako potruditi da sledeći put bude još bolja!

Snimak cele konferencije možete pogledati na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu.

Vidimo se sledeći put na novom PlayCon-u!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top