PC

Heroes of Newerth se gasi sledećeg leta

Ako ste ljubitelj MOBA žanra, gotovo je nemoguće da niste čuli za Heroes of Newerth (HoN). Možda sam ja samo mator pa nemam predstavu da je prošlo više od decenije od kako je igra izašla. HoN je multiplejer igra koja je kreirana po uzoru na Warcraft 3 mod, Defense of The Ancients (Dota), i došao je na gejming scenu u pravom momentu. Dota je polako zbog svih svojih ograničenja počela da gubi na popularnosti, League of Legends je predstavljen po prvi put, a HoN od studija S2 Games i Frostburn je zainteresovao sve ljubitelje MOBA žanra, koji su videli spiritualnog naslednika Dote u HoN-u.

Veliki broj Dotaša se preselio u možda najdinamičniju MOBU u tom momentu, ali je igra privukla i talentovane gejmere iz drugih igara sličnog tipa. Nije trebalo mnogo da se krene sa profesionalnim turnirima, timovima i HoN je dobio skromnu eSports scenu i pre nego što je ova disciplina postala kul. Preko tri miliona jedinstvenih profila se registrovalo da igraju HoN, a igra je 2011. zvanično postala besplatna za igranje.

HoN je pozajmio dosta ideja iz Dote, od heroja, magija, mape i sličnih stvari, ali je radio u modernijem endžinu i bio igra koja je više privlačila igrače koji žele veće izazove nego što je League of Legends u tom momentu nudio. Zanimljivo je da je tokom 2013. godine, HoN je postao treća najpopularnija igra u Filipinskim internet kafeima.

Početak kraja HoN-a se ipak desio kada je Valve izbacio Dotu 2. Podrška Valve-a i pokretanje The International turnira, vratilo je sve bivše Dota profesionalce, a i dobar deo HoN talenata je prešao da igra Dotu 2. Ispostavilo se da je san o milion dolara ipak previše dobar mamac za profesionalce koji nisu do tada videli sličan nagradni fond.

Iako se od HoN servera opraštamo 20. juna 2022. godine, zahvalni smo što je iz te igre proizašao ogroman broj profesionalnih esportista koji se takmiče u Doti 2, ali i drugim ”disciplinama”. HoN je bio odlično mesto za sve one koji nisu mogli više da trpe grafička ograničenja Warcraft 3, i za one kojima se nije svideo pravac u kom je Riot Games odneo MOBA žanr.

Hvala na poznanstvima i zabavi Heroes of Newerth!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top