Vesti

Minecraft je prva video igra sa trilion pregleda na Youtube-u

Posted on

Na zvaničnom kanalu Youtube platforme objavljen je novi video koji slavi ogroman uspeh Minecraft zajednice koja je skupila trilion pregleda na platformi za razmenu video snimaka. Youtube je i privremeno promenio logo kako bi obeležio ovo dostignuće, a na ”Trends” stranici možemo da saznamo kako je Minecraft postao ovakav globalni fenomen.

Prolazeći kroz ove stranice, možemo primetiti i koji tip sadržaja je najviše doprineo cifri od trilion pregleda. Animacije i video snimci u kojima igrači manipulišu pravilima Minecraft-a su najpopularnije kategorije. Drugi popularni snimci uključuju spidranove, parodije i rolplej servere.

Minecraft je oduvek bio popularan na Youtube-u, i prošle godine je bio najbolja igra sa preko 201 milijardu odgledanih sati. Mojang Studio je i nedavno objavio da su igrači proveli preko milijardu sati u multiplejeru, i da je igra dostigla 141 milion aktivnih korisnika mesečno.

Ovo je i dalje manje od Fortnite-ove baze igrača, koja se procenjuje na 350 miliona i 3.3 milijarde sati. Ako bi se bez gledanja u brojeve poredile ove dve igre, rekli bi da Minecraft definitivno više liči na video igru, a mlađi igrači mogu i te kako da vežbaju svoju kreativnu stranu i nauče da rešavaju probleme. Ko zna, možda se i roditeljima svidi? U nastavku pogledajte snimak sa Youtube-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version