Vesti

Xbox Series generacija konzola beleži odličnu prodaju konzola

Najnovija generacija Xbox konzola neće doživeti katastrofalnu sudbinu kao Xbox One, jer se već sada vidi da je Xbox Series X i S hardver izuzetno popularan širom sveta, a pogotovu u Velikoj Britaniji.

Prodaja Xbok serije X/S u Velikoj Britaniji premašila je milion jedinica u decembru 2021.

Vođena velikim povećanjem zaliha XboX Series X, platforma je imala najveću prodaju u mesecu do danas nakon lansiranja u novembru 2020.

Ukupno 560.000 igraćih konzola prodato je prošlog meseca u Velikoj Britaniji, a Nintendo Switch je zauzeo prvo mesto, prema podacima GfK objavljenim na GamesIndustry.biz.

Trećeplasirani PS5 je ipak zabeležio svoj drugi najveći mesec do sada, koji je samo poboljšan tokom lansiranja u novembru 2020.

Sonijeva konzola je prodala milion u Velikoj Britaniji u avgustu 2021, 39 nedelja nakon lansiranja. Dostigla je prekretnicu tri nedelje brže od PS4, čime je PS5 postala najbrže prodavana PlayStation konzola ikada u Velikoj Britaniji.

Xbox Series X/S sistemi nastavljaju da se prodaju brže od bilo koje prethodne generacije Microsoft konzola, tvrdi kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top