PC

Final Fantasy XIV se ponovo može kupiti od 25. januara

Zvuči malo čudno ali Final Fantasy XIV je postao toliko popularan da je Square Enix prestao da prodaje igru prošlog decembra. Serveri su bili prebukirani, a igrači su dugo čekali da uđu u igru, pa je bilo i dosta nezadovoljnih korisnika. Producent, Naoki Jošida, nas je obradovao vešću da će ovi problemi biti rešeni krajem januara i pričao o planu rada za naredni period.

Digitalna verzija igre će moći ponovo da se kupi od 25. januara jer je kompanija poboljšala data centre, a i serveri će podržavati više korisnika. Od lansiranja 7. decembra, Endwalker je doživeo veoma visok nivo zagušenja servera, i ovo je frustriralo veliki broj igrača. Jošida veruje da je ekspanzija servera značajan korak napred u pružanju najboljeg mogućeg gejming iskustva igračima, a rad na serverima će se nastaviti sve do 2023. godine.

Iako problemi u određenim svetovima u igri i dalje postoje, Square Enix-ov plan je tek na početku implementacije, a Jošida je podelio i šta će sve biti urađeno kako bi se napravilo prostora za nove igrače.

  • Prodaja digitalnih verzija se nastavlja 25. januara
  • Japanski data centri se proširuju
  • Planirana je dvofazna ekspanzija severnoameričkih servera
  • Slična ekspanzija se planira i za Evropu
  • Data centar u Okeaniji biće otvoren 25. januara
  • Home World transfer usluga se vraća 26. januara
  • Data Center Travel System je planiran za 6.1x patch

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top