Vesti

UDARNA VEST! Microsoft kupio Activision Blizzard za 68 milijardi dolara!!!

Kako prenosi The World Street Journal, Microsoft je upravo pazario Activision Blizzard po ceni većoj 68 milijardi dolara!

Samo nekoliko minuta nakon što je WSJ saopštio kako je Microsoft blizu kupovine čuvene gejming kompanije, sam Activision Blizzard je potvrdom priveo kraju sve spekulacije.

Microsoft će kupiti Activision Blizzard za 95 dolara po akciji, u gotovinskoj transakciji u vrednosti od 68,7 milijardi dolara. Kada se transakcija zaključi, Microsoft će postati treća po veličini svetska kompanija za igre, odmah iza Tencenta i Sonija. Planirana akvizicija uključuje kultne franšize iz studija Activision, Blizzard i King kao što su Warcraft, Diablo, Call of Duty i Candy Crush.

Activision Blizzard, pored svog osnovnog poslovanja za razvoj igara i izdavaštvo, vodi globalnu esport mrežu preko MLG-a (Major League Gaming). Kompanija ima skoro 10.000 zaposlenih širom sveta.

„Igrači iz celog sveta vole Activision Blizzard igre i verujemo da će kreativni timovi tek da urade svoj najbolji posao“, rekao je Fil Spenser u izjavi. „Zajedno ćemo izgraditi budućnost u kojoj ljudi mogu da igraju igre koje žele, praktično gde god žele.“

Ova vest je stigla kao iznenađenje za celu gejming zajednicu ako uzmemo u obzir koliko je drame pratilo Activision Blizzard u poslednjih nekoliko godina. Posebno nas je iznenadila potvrda da će Bobi Kotik ostati direktor firme, čovek kojeg mnogi optužuju da je glavni krivac za sve seksualne optužbe koje su upućene firmi.

Da li verujete da će se ovakva investicija isplatiti Microsoft-u?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top