Hardware

NVIDIA obećava da će se ove godine poboljšati stanje sa grafičkim karticama

Dobre vesti za gejmere stižu sa 24. Needham Growth konferencije. Tokom konferencije, obratila se Kolet Kres, glavni finansijski direktor kompanije NVIDIA, a dobila je i pitanje kako komentariše trenutnu situaciju sa nedostatkom čipova, koja je naterala proizvođače da ožive proizvode prošle generacije.

Ako je verovati NVIDIA CFO-u, možda uskoro ugledamo svetlo na kraju tunela. Ona je rekla da kompanija sarađuje sa partnerima u lancu snabdevanja na povećanju dostupnosti, i da bi drugi deo ove kalendarske godine trebao da donese bolju situaciju sa snabdevanjem.

Povećanje dostupnosti zvuči kao san za igrače, jer je hardver bilo skoro nemoguće naći po razumnoj ceni, i jedino kod third party prodavaca koji su prodavali RTX-ove dvesta ili trista posto skuplje. Ostaje nam samo da se molimo da će se situacija zaista promeniti za napaćene gejmere, a sa druge strane smo i skeptični da će NVIDIA zaista učiniti nešto da se situacija reši.

I pored svih komplikacija, NVIDIA i dalje jako dobro posluje. Prema njihovom izveštaju iz trećeg kvartala 2021. godine, kompanija je ostvarila neto prihod od 2,46 milijarde dolara, što je preko 80% više od prethodne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top