PlayStation 5

Ove godine će se prodati duplo više Playstation 5 konzola u odnosu na Xbox Series

PlayStation 5 će ove godine nadmašiti XboX Series X/S konzole dva prema jedan, predviđa kompanija za podatke i analitiku Ampere Analisis.

Direktor istraživanja kompanije Ampere, Piers Harding-Rolls, prognozirao je 18 miliona prodaje za Sonijevu konzolu u 2022. i devet miliona prodaje za Microsoftove sisteme.

Međutim, on očekuje da će Switch biti vodeća konzola u godini sa 21 milionom prodaje.

„Izgleda da će se dostupnost konzola PlayStation 5 i Xbox serije polako poboljšavati tokom godine i očekujemo da će Soni nadmašiti Microsoft dva prema jedan“, rekao je Harding-Rolls.

„Ali zapravo će najprodavanija konzola na tržištu biti Nintendo Switch sa 21 milion jedinica, a to će biti vođeno potražnjom za novim Nintendo Switch OLED modelom.

Sony je prošlog jula tvrdio da je PS5 postala njegova najbrže prodavana konzola ikada nakon što je dostigla prodaju od 10 miliona širom sveta nešto manje od mesec dana brže nego što je uspeo PS4.

Iako su problemi sa snabdevanjem negativno uticali na prodaju, kompanija je nedavno rekla da se nada da će dostići svoj godišnji cilj isporuke PS5 od 14,8 miliona jedinica ove fiskalne godine, što je podvig koji bi omogućio najbolje performanse PS4 tokom iste faze životnog ciklusa te konzole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top